donderdag, juni 13, 2024
Home & GardenSustainability

Marmer polijsten: hoe uw marmeren vloer weer te laten glanzen

Als u een marmeren vloer heeft en deze zijn glans begint te verliezen, hoeft u zich geen zorgen te maken – wij kunnen u helpen! In dit artikel bespreken we de beste manieren om uw marmeren vloer te polijsten, zodat hij er weer als nieuw uitziet. Dus als uw marmeren vloer er een beetje dof uitziet, lees dan verder voor enkele tips over hoe u de glans kunt terugbrengen!

Marmer schoonmaken

De eerste stap in het polijstproces is het schoonmaken van het marmer. Dit is belangrijk omdat je vuil of viezigheid dat op het oppervlak kan zitten moet verwijderen voor je begint met polijsten. Je kunt dit doen door de vloer te vegen met een zachte bezem of een stofzuiger te gebruiken met een zacht borstelhulpstuk.

Als je het losse vuil en puin verwijderd hebt, is het tijd om over te gaan tot het schrobben van de vloer. Marmer is poreus, dus zeepresten en vuil gaan in het marmer zitten. Dit maak je schoon met een sterk schoonmaakmiddel en een speciale grove diamantpad.

Marmer polijsten met de hand?

Marmer polijsten met de hand is geen goed idee. Met de hand is het moeilijk om overal exact dezelfde druk uit te oefenen. Dit kan leiden tot ongelijkmatige resultaten en zelfs krassen op het oppervlak. Een speciale polijstmachine geeft je meer een gelijkmatig resultaat. Daarnaast werken deze met speciale diamant polijstpads.

Het polijsten van het marmer

Het polijsten zelf kun je het beste doen met een speciale polijstmachine en polijstpads welke een kunstmatig diamant erin verwerkt hebben. Dit zorg voor een mooi egaal en gelijkmatig resultaat.

Hoe vaak moet ik mijn marmeren vloer polijsten?

Over het algemeen wordt aangeraden je marmeren vloer om de zes maanden te boenen om hem op zijn mooist te houden. Maar als je veel verkeer in huis hebt, kan het nodig zijn het vaker te doen.

Nat of droog polijsten?

Bij het polijsten van je marmeren vloer kun je het ofwel nat of droog doen. Nat polijsten wordt over het algemeen als veiliger beschouwd omdat er minder kans is op beschadiging van het oppervlak. Droog polijsten gaat sneller en kan in sommige gevallen effectiever zijn. Maar de kans op beschadigingen is veel groter.

Marmer polijsten is een eenvoudig proces, maar het is belangrijk er de tijd voor te nemen en voorzichtig te werk te gaan. Marmer polijsten kan de natuurlijke schoonheid van je steen naar voren brengen en helpen beschermen tegen vlekken en etsen.