zondag, mei 19, 2024
General

Hoe maak ik een e-handtekening?

Een e-handtekening is een digitale handtekening die u kunt gebruiken om documenten of overeenkomsten online te ondertekenen. E-handtekeningen zijn in de meeste landen juridisch bindend, wat betekent dat ze hetzelfde juridische gewicht hebben als een traditionele handgeschreven handtekening. Het aanmaken van een e-handtekening is snel en eenvoudig, en het kan u veel tijd en moeite besparen wanneer u online documenten ondertekent. Zo doe je dat 

1. Neem als eerste een wit vel papier en een bij voorkeur zwarte pen. En schrijf op dit vel papier uw handtekening. 

2. Neem vervolgens uw smartphone of een andere digitale camera en maak van recht bovenaf een foto van de handtekening. Belangrijk bij deze stap is rekening houden met belichting en schaduw. Het is belangrijk gebruik te maken van wit licht. Een andere kleur, zoals geel, zal ook het papier ook deze kleur geven. Het beste om gebruik te maken van daglicht. Dit lost namelijk ook het onderdeel schaduw op. Je wil namelijk niet dat er schaduw te zien is rondom de de handtekening. Neem de foto bij een raam en houdt de camera van recht bovenaf. 

3. Zet de foto over naar uw computer of laptop. En open de afbeelding in een editor, bijvoorbeeld Paint. Gebruik de tool “selecteren” en teken een vierkantje precies om de de handtekening heen. Verschuif de handtekening helemaal naar de linkerbovenhoek van de afbeelding. Deselecteer vervolgens de handtekening. Verklein vervolgens de totale afbeelding door het kleine vierkantje helemaal rechtsonderin de afbeelding te verslepen tot je alleen de handtekening overhoudt. Sla vervolgens de afbeelding op.

Om uw e-handtekening te gebruiken, plakt u de afbeelding gewoon in het document waar u hem moet ondertekenen.

E-handtekeningen zijn legaal, handig en gemakkelijk te maken. In slechts een paar minuten kunt u een e-handtekening maken waarmee u documenten online kunt ondertekenen – u hoeft geen documenten meer uit te printen, met de hand te ondertekenen en weer in te scannen! Het aanmaken van een e-handtekening bespaart u tijd en moeite, dus waarom zou u het niet eens proberen?