dinsdag, juli 23, 2024
Travel

Hoe krassen uit koplampen verwijderen?

Wanneer deze krassen ervoor zorgen dat je minder goed zicht hebt is het van belang dat je de krassen zo snel mogelijk verwijderd of de koplampen vervangt om zo weer veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Wanneer koplampen krassen bevatten, vergeeld of bleek zijn, kan het zich aanzienlijk worden verminderd. Lang geleden heeft de auto-industrie besloten om over te stappen van glazen naar plastic koplampen en deze zijn jammer genoeg een stuk meer kras gevoelig.

Om je koplampen er weer als nieuw uit te laten zien is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Was de koplamp.

Voor het beste eindresultaat is het van belang de koplampen eerst grondig te wassen. Zorg ervoor dat ze vrij zijn van vuil. Zorg ook het gebied rond de lens schoon is. Laat alles volledig drogen voordat je de lens inplakt met afplaktape om de lak te beschermen.

Stap 2: De koplamp schuren

Begin met het schuren van de koplamp met nat schuurpapier. Als er krassen zijn of als het zicht slecht is, begin dan met schuurpapier korrel 600, ga dan naar korrel 1200 en vervolgens naar korrel 2000. Omdat het schuurpapier goed nat moet zijn, heb je veel water nodig. Er mogen alleen rechte lijnen worden geschuurd, geen cirkels. Schuurpapier mag alleen worden gebruikt met een schuurblok en niet met je handen.

Stap 3: Polijsten

Door je koplamplens te polijsten, gaat hij langer mee en wordt hij beschermd tegen toekomstige schade. Als je dit zelf wilt doen, polijst je de plastic koplamp met een wollen of schuimrubberen polijst pad. Het is belangrijk om te weten dat de boor die de pad gebruikt niet erg snel is.

Stap 4: Reinig met een restauratiedoekje.

Na het schuren en wassen van het oppervlak van je koplampen, laat je je autolenzen enkele minuten drogen. Breng vervolgens de restauratievloeistof aan met het doekje uit je autorestauratie set. Na het restaureren van je koplampen is het belangrijk om een blanke lak aan te brengen. Zo voorkom je dat zonnestralen de lenzen oxideren. De beschermende coating laag beschermt de lens ook tijdens barre weersomstandigheden.